Т: +359 56 840005 | М: +359 888 402020

Гватемала Светът на Маите

Гватемала Светът на Маите

Гватемала, Езерото Атитлан, Чичикастенанго, Антигуа

Гватемала: жива, магична, мистична и потомствена. Историята й се корени в цивилизацията на Маите, завещала наследство, което е съхрханено до днес чрез традициите и културата на хората. Гватемала е съхранила най- много археологически паметници от светът на Маите, заобиколени от впечатляващи флора и фауна, сред които 14 тропически микросистеми и 30 вулкана, превръщайки страната в истински дробове на човечеството. С невероятното си културно и природно богатство, Гватемала е уникална страна на незабравими приключения между минало и настояще. Колоритът на занаятчийските пазари, гостоприемството на хората, красотата на природните пейзажи, сред които вулкани, езера, реки и планини, грабват сърцето на посетителите. Природното, културно и историческо наследство може да бъде открито във всяко кътче на страната.

Програма

Продължителност       9 дни / 7 нощувки

Дати                            Всеки вторник от 20 юни до 26 септември

 

Ден 01 Мадрид – Хавана – Гватемала

Отпътуване от Мадрид – Хавана – Гватемала. Посрещане на летище La Aurora в столицата Гватемала. Градът е най- модерният и космополитен в Централна Америка с модерни сгради  и търговски центрове. Историческият център със своите катедрали, столетни сгради и музеи, е отражение на историята на страната. Нова Гватемала де ла Асунсион е столица от 1775 г. след силно заметресение в Антигуа Гвателама (старата стоилица). Настаняване в хотел Barceló Guatemala City.

 

Ден 02 Гватемала – Езерото Атитлан

Закуска. Отпътуване по гватемалският Алтиплан към езерото Атитлан, считано за „най- красивото на света“. По пътя ще се насладите на красотата на този богат регион на страната, съчетаващ природната красота и местната култура, наследена от маите. Езерото Атитлан е известно с несравнимата си красота и впечатляващи гледки от трите вулкана, които го заобикалят: Атитлан, Толиман и Сан Педро. Посещение на Сан Франциско Панахачел, най- известното от 12- те селища на местните, разположени около езерото. Настаняване. Гватемала – Езерото Атитлан – 145 км – 2,5 часа.

Ден 03 Езерото Атитлан – Чичикастенанго – Антигуа

Закуска. Отпътуване от Атитлан. На север от това красиво езеро, заобиколено от долини и планини, се намира Чичикастенанго, дом на най- големият местен пазар в Латинска Америка. Населен от „K’iche”, това място е като незасегнато от времето, усещайки се истинският дух на Светът на Маите. Датираща от 1540 г. тя е ярък пример  за блясъка на колониалната архитектура. По стълбището, съставено от 18 стъпала, които обозначават 18-те месеца от календара на Маите, можете да видите как свещенниците горят тамян. Продължаваме към Антигуа Гватемала, Колонияалният Град, обявен от UNESCO за Световно Културно Наследство. Обиколка на града: Метрополитанската катедрала, Централният плошад, Дворецът на Капитаните и най- значимите исторически места. Три впечатляващи колоса заобикалят красивият колониален град Антигуа Гватемала. Разположен в долина, която произвежда най- доброто кафе в света, неговите каменни улички предизвикват да го обиколите пеша и да разгледате красивите паметници, които кса на всеки ъгъл в този прекрасен град.  Настаняване. Езерото Атитлан – Чичикастенанго – 74 км – 1 ч. / Чичикастенанго – Антигуа – 100 км – 2,5 ч.

Ден 04 Антигуа Гватемала вулкана Pacaya

Закуска. Свободен ден. Възможност за допълнителна екскурзия до вулкана Pacaya.

Ден 05 Антигуа Гватемала / Ixmche

Закуска. Свободен ден. Възможност за допълнителна екскурзия до Iximche.

Ден 06 Антигуа Гватемала

Закуска. Свободен ден. Възможност за допълнителни екскурзии: спортен риболов или наблюдение на китове.

 

 

 

Ден 07 Антигуа Гватемала / Тикал

Закуска. Свободен ден. Възможност за допълнителна екскурзия до Тикал. Тикал е бил един от най- важните градове на Маите през Класическият период и един от най- големите на Американският континент. Архитектурата на древния град е от варовик и включва храмове с височина 70 метра, големи кралски дворци, няколко по- малки пирамиди, жилищни и административни сгради, платформи и каменни паметници с йероглифи. Варовикът, използван за построяването  е извлечен от същото това място, а образувалите се в следствие кухини са били използвани за водоеми. Тикал заема площ от 1.600 ха в сърцето на националния парк. Ще посетим най- важните места, свидетели на величието на Цивилизацията на Маите: Храмът на Ягуара, Храмът Los Mascarones, считан за първият и най- важен за тази цивилизация., комплексът Mundo Perdido (Изгубеният Свят).  В империя, обхващала някога Мексико, Белиз, Хондурас, Салвадор и Гватемала, Тикал е бил най- бляскавият от всички градове на Маите.

Ден 08 Антигуа ГватемалаГватемала

Закуска. Отпътуване от Антигуа Гватемала към столицата Гватемала. Панорамна обиколка, която включва най- значимите паметници на модерното и колониално архитектурно наследство на града: Paseo de la Reforma, Avenida de las Americas, Centro Civico, Palacio Nacional de la Cultura, Plaza Central, Catedral Metropolitana. Трансфер  до летище за полет до Мадрид.

 

Хотели

Гватемала       Barceló Guatemala City

Езеро Атитлан Hotel Atitlan

Антигуа            Porta Hotel Antigua

*Има възможност за настаняване в хотели от по- висока категория

Цената включва

Полети Мадрид – Гватемала – Мадрид

Летищни такси 300 €

1 нощувка в Гватемала (закуска)

3 нощувки в Атитлан (закуска)

3 нощувки в Антигуа (закуска)

Транспорт по описаната програма

Посещения и екскурзии, описани в програмата

Лицензирани екскурзоводи по време на пътуването

Дати и Цени

Дата Цена
20.06 990 €
27.06 / 04.07 / 11.07 1.105 €
18.07 / 25.07 1.130
01.08 / 08.08 / 15.08 1.190 €
22.08 / 26.09 1.105 €


Посочените цени са на човек, настанен в двойна стандартна стая. Има възможност за настаняване и в Superior стая.

Допълнителни екскурзии

Вулкана Pacaya          38 €

Тикал                            200

Тикал е бил един от най- важните градове на Маите през Класическият период и един от най- големите на Американският континент. Архитектурата на древния град е от варовик и включва храмове с височина 70 метра, големи кралски дворци, няколко по- малки пирамиди, жилищни и административни сгради, платформи и каменни паметници с йероглифи. Варовикът, използван за построяването  е извлечен от същото това място, а образувалите се в следствие кухини са били използвани за водни резервоари / водоеми. Тикал заема площ от 1.600 ха в сърцето на националния парк. Ще посетим най- важните места, свидетели на величието на Цивилизацията на Маите: Храмът на Ягуара, Храмът Los Mascarones, считан за първият и най- важен за тази цивилизация., комплексът Mundo Perdido (Изгубеният Свят). В империя, обхващала някога Мексико, Белиз, Хондурас, Салвадор и Гватемала, Тикал е бил най- бляскавият от всички градове на Маите. Екскурзията включва: Трансфери хотел – летище хотел, Обиколка с екскурзовод и обяд.

Iximche                       72 €

За допълнителна информация по тази програма, както и за „Гватемала: Наследството на Маите“ sales@kiaratravel.com

Tags: , , ,