Т: +359 56 840005 | М: +359 888 402020

Доминиканска република

Доминиканска република

Обща информация

Доминиканската Република заема две трети от остров Хаити, който по-рано се е наричал Еспаньола. Най-близките съседни страни са: Куба на северозапад, Ямайка на запад и Пуерто Рико на изток. На север е Атлантическия океан, на изток – пролива Мона, на юг – Карибско море.  Територията на страната е около 48,442 кв. км., а населението е малко над 10 млн. души. Столица на страната е Санто Доминго.

Климат

Климатът на Доминикана е влажен, субтропичен. За лекото понасяне на жегите спомагат меките морски бризове и пасати. Средната температура на въздуха е 25 ° С, a водата е дори с един градус по-топла: 26 ° C. Сезонът на дъждовете, който започва през месец май и продължава до края на юли, причинява кратки, но чести порои. Най-горещият месец в годината е август (до 31 °С), а през зимния сезон температурата е около 20 ° C.

По-големи градове – Санто Доминго, Сантяго де лос Кабайерос , Ла Романа , Сан Педро де Макорис, Сан Фелипе де Пуерто Плата и Консепсион де ла Вега.

Туризъм

Христофор Колумб смятал тази земя за най-красивата, на която някога е стъпвал човешки крак. Трудно е да не се съгласим с него. Доминиканската Република е истински земен рай със стотици километри белоснежни плажове, уникални коралови рифове, живописни пейзажи, самобитна култура и гостоприемни жители. В Доминиканската република има прекрасно развита туристическа инфраструктура – това е най-наситеното с хотели място на Карибите. Обслужването е на достатъчно високо ниво, повечето хотели имат собствени плажове и малки паркове. Хотелите работят най-вече на системата all inclusive, в която влиза огромен брой услуги, и се състоят от отделни дву- или триетажни постройки, разположени под палмите.

От всички курорти в Доминиканската република за най-уреден се смята курортът Пунта Кана – с прекрасните си хотели, широки пясъчни плажове, всички условия за уиндсърфинг и ветроходство. Името на курорта, Пунта Кана, идва от името на вида палми, които са най-разпространени по тези места. Клоните им закриват покривите на много сгради, включително и тези на международното летище Пунта Кана. На-известният и луксозен курорт на Пунта Кана е Плая Баваро, който е разположен на 25 км от международното летище Пунта Кана. Перленобелите плажове Баваро с техните гори от кокосови палми с право се смятат за най-хубавите в Доминиканската република и за едни от най-хубавите в света.

Курортът Пунта Кана е едно от местата, където от гледката на девствените плажове ви спира дъха! Над седемдесет километра снежнобели пясъчни плажове с разкошни хотели се нижат по източния бряг на острова, където се намира тази държава. Пунта Кана се грижи за своята екология. Точно затова курортът е защитен със закон от каквото и да било строителство, което може да навреди по какъвто и да било начин на природната му красота.

Полезна информация

Необходима е виза и молбите за визи могат да се подават чрез консулските служби на посолствата на Доминиканската република в Испания, Италия, Франция. Процедурата изисква време и множество документи.Няма задължителни ваксинации. Престъпността е на ниско ниво. Задължително е консумирането на бутилирана вода.

Tags: , ,