Т: +359 56 840005 | М: +359 888 402020

Дубай

Дубай

Дубай е едно от седемте емирства, съставляващи Обединените арабски емирства, намиращи се на Арабския полуостров. Същото име носи и най-големият град на това емирство. Дубай е второто по големина емирство в страната след Абу Даби и най-населеното с 1 600 000 души. То е разположено в Персийския залив, на югозапад от Шаржа и североизток от Абу Даби.

Климат:

Сух, субтропически. Дъждовните дни през годината са 7-10, предимно в зимния период /януари и февруари/. Температурата на въздуха, в зависимост от сезона, се колебае между +10 до + 48 градуса. В зимните месеци, температурата много рядко пада под + 25 градуса. Най-горещите месеци са юли и август със средна температура около + 35 градуса. Температурата на водата по плажовете на е от +20 градуса през зимата, до +35 градуса през лятото. Водата в басейните на хотелите лятото се охлажда, а зимата се подгрява.

Туризъм

Дубай е символа на туризма в Близкия Изток. Освен една от най-известните шопинг дестинации , емирството предлага множество атракции като сафари в пустинята, ски на закрито, посещение на 7- звездния Бурж ал Араб и др. Дубай е  също така и древен град, известен със своите традиционни пазари (суки). Местата, които могат да се разгледат, са много, но сред най-известните са Двореца на шейха, Дубайския музей и Джумитра.

Полезна информация

  • Визи: За да влязат на територията на ОАЕ, българските граждани се нуждаят от виза, за осигуряването на която се съблюдават следните условия: Паспорт с валидност минимум 6 месеца към момента на подаване на документите за виза. Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел може да бъде отказано влизане или преминаване през страната. Визите се издават чрез гаранцията на поръчител – местно юридическо или физическо лице, имащо право да подава документи с искане за издаване на виза. Поръчителят се нуждае от фотокопие или сканирано копие на страницата с данните в паспорта (снимката на лицето и валидност на паспорта).
  • Валута – емиратски дирхам ( 1$= 3.66 дирхама)
  • Официален език – арабски

Tags: ,