Т: +359 56 840005 | М: +359 888 402020

Перу Боливия Еквадор о- ви Галапагос

Перу Боливия Еквадор о- ви Галапагос

Лима, Писко, Паракас, Балестови о- ви, Наска, Арекипа, Колка каньон, Пуно, езерото Титикака, Островът на слънцето, Ла Пас,Тиуанаку, Куско, Долината на Инките, Мачу Пикчу, Лима, Кито, Балта, о- ви Галапагос

Екскурзията може да бъде организирана индивидуално за различни от посочените дати. 

01 ден

07.15 ч. полет София – Мадрид. Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. В 13.20 ч. полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 19.20 ч. Нощувка в Лима.

02 Ден
Пътуване (280 км) по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук, през индианското селище Писко. По пътя, посещение на руините на прединкската култура „Пачакамак”. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотела. Нощувка в Паракас.

03 Ден
Закуска. Трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Островът Канделабро, също известен и като “Трите кръста” се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. Нощувка в Наска.

04 Ден

Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.

05 Ден
Закуска. Туристическа обиколка Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и модерния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.

06 Ден

Закуска. По желание екскурзия до Колка каньон или свободно време в гр. Арекипа до 14.00 ч. Следва отпътуване за гр. Пуно. Нощувка в Пуно.

07 Ден

Закуска. Рано сутринта – тръгване към градчето Копакабана, Боливия, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата в Копакабана и централния площад. След това се взима корабче, с което се посещава Острова на Слънцето – разглеждане на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, комплекса „Инти Уата”, двореца Пилкокайна. Демонстрация на плаване от времето на древността с тръстикова лодка. При възможност във времето се посещава и острова на Луната. Пътуване към Ла Пас. Нощувка в Ла Пас.

08 Ден
Закуска. До обяд – туристическа обиколка на Ла Пас – административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продълаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно. 

09 Ден
Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани-прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храма на Виракоча (при възможност във времето). Връщане в Куско и свободно време. Нощувка в Куско.

10 Ден

Закуска. Обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Двореца Кориканча или Храма на Слънцето, скалата на 12-те Рибаря, крепостта Сакскайхуаман, царемониалния център Кенко и Тамбомачай – термалните бани на Инките. Връщане в Куско и свободно време. Нощувка в Куско.

11 Ден
Закуска. Пътуване до Свещенната Долина на инките – посещение на индиански пазар в селцето Писак, Калка, Урубамба, Олантайтамбо. По желание – обяд. Нощувка в Олантайтамбо.

12 Ден
Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу – “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд – свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.

13 Ден
Закуска. Трансфер до летището. В 09.40 ч. – вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в 11.05 ч. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Време за обяд. След обяд – обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Настаняване в хотел и нощувка в Лима. 

14 Ден
Закуска. Пешеходна обиколка на столицата – туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Свободно време. Вечерта – трансфер до летището. В 21.30 ч. полет Лима – Кито (Еквадор). Кацане в 23.30 ч. в Кито, столицата на Еквадор. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Кито. 

15 Ден
Закуска Следва обиколка на града, обявен от ЮНЕСКО през 1970 година за световно култулно наследство с най-добре запазения исторически център на града в цяла Южна Америка. Обиколката на града ще започне от местността Гуаполо, от където се открива чедусна гледка към града, разположен в подножието на вулкана Пичинча. След това ще посетиме историческия център на града с „Площада на независимостта”, ще разгледаме Катедралата, сградата на Народното събрание. Ще се разходим по малките улички с добре запазена колониална архитектура. След това ще се изкачиме на хълма „Панечило”, където се намира статуята на „Пазителят на града”. Обиколката ни ще завърши с паметника на екваториалната линия, наречен „Средата на света”, където ще можете да стъпите едновременно в Северното и в Южното полукълбо. Свободно време. Нощувка в Кито.

16 Ден
Закуска. Трансфер до летището и полет Кито – Балтра в 09.40 ч. Пристигане на летището в Балтра в 12.20 ч. Посрещане и трансфер до пристанището, откъдето със скоростна лодка ще пътувате до Пуерто Аьора (о-в Санта Крус). Този ден ще посетите Центъра за изследвания „Чарлс Дарвин”, където ще имате възможност да видите гигантските галапагоски костенурки и ще научите за усилията, които се полагат за поддържане на популациите с костенурки на островите Галапагос. Настаняване в хотел и нощувка на о-в Санта Крус. 

 

 

17 Ден
Закуска. Този ден ви очаква круиз в залива на остров Санта Крус. Ще посетите „Ld Laberia”, където ще имате възможност да плувате с тюлени. С лодка със стъклено дъно ще разгледате невероятно богатия морски свят, ще можете да плувате между красиви вулканични образувания. Обяд на кораба. След обяд ще посетите планинската част на острова и да се насладите на вулканичнике образувания. Ще можете да видите много разнообразни птици, игуани. При късмет ще имате възможност да видите гигантски костенурки в естествената им среда в природата. Нощувка в Санта Крус.

18 Ден
Закуска. Разглеждане на о-в Изабела – един от най-младите Галапагоски острови, на който по последните изследвания вулканичната дейност продължава. Ще се изкачите на връх Орчия, от където се разкрива панорамна гледка към пристанището, морето, планините и крайбрежията. С добър късмет на Плажа на любовта ще видите морски игуани, синьокрак рибояд, морски птици и раци. Във влажните зони на острова растат мангрови дървета, сред които живеят фламинго и други птици. Посещение на Центъра за отглеждане на малки сухоземни костенурки, и на ботаническите градини с ендемични видове. В края на обиколката ще видите островчето Тинторерас, където се срещат образования от лава и е обиталище на синьокрак рибояд, морски игуани, акули, риби, скатове, водни костенурки, пингвини. Обяд. Връщане на остров Санта Крус. Свободно време с възможност за разглеждане на чаровното градче Пуерто Айора. Нощувка в хотел на о-в Санта Крус.

19 Ден
Закуска. Тази сутринта по път към Балтра ще посетите изключително интересната скална формация – Los Gemelos (Twin Craters). Продължаваме към летището в Балтра и в 12.45 ч. полет Балтра – Гуаякуил. Кацане в Гуякуил в 15.25 ч. В 21.45 ч. полет Гуаякуил – Мадрид.

20 Ден
Кацане в Мадрид в 14.40 ч. Самолетен полет Мадрид – София. Пристигане на летище София.

 

Цена 3990 €

Цената включва:

·         самолетни билети за всички международни  полети;

·         самолетни билети и летищни такси за вътрешните полети Куско – Лима; Лима –   Кито;  Кито - Балтра и Балтра – Гуаякуил;

·         трансфери летище – хотел – летище;

·         12 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;

·         1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;

·         2 нощувки със закуска в хотел 3* в Кито, Еквадор;

·         3 нощувки със закуска в хотел 3*  на остров Санта Крус;

·         1 обяд преди  връщане в Пуерто Айора (21-ви ден);

·         билети за влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (12-ти ден);

·         пътуване с лодка до Балестовите острови (5-ти ден);

·        двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (5-ти ден);

·         полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (5-ти ден);

·         разходка с лодка по езерото Титикака (9- ти ден),

·         пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу (12-ти ден);

·         пътуване с лодка през езерото Титикака до Острова на Слънцето и до Острова на Луната (14-ти ден);

·         целодневна екскурзия до вулкана Сиера Негра (20-ти ден);

·         туровете упоменати в програмата за Еквадор и о-вите Галапагос;

·         входове  за  всички  археологични паркове и музеи;

·         наземен танспорт с туристически автобус и влак;

·         екскурзоводско обслужване и местен екскурзовод (с превод на  български език).

 

Цената не влючва:

-   летищни такси за международните полети – 620 евро (към 15.02.2013 г.);

-   персонална  такса  при полетите Пуно – Лима и  напускане на Перу) - около 15 щ.долара

    (в местна  валута – плаща се  на място);

-   персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 10 щ.долара - в местна  валута) – плаща се  на място;

-  такса обработка и подаване на документи за виза за Боливия – 50 лв;

-   медицинска  и  туристическа  застраховка с покритие 25 000 евро – 45 лв (за лица до 65 год.),  за лица от 65 год. до 80 год.- 90 лв;

-   вход за пирамидата Huacca Puclana и музея ”Larco Herrera” – 12 щ.долара (3-ти ден),

-   доплащане 15 евро за програмата за 3-ти ден;

-  екскурзия  до  Колка  канъон (6-ти ден) – 135 щ.долара (от  4 – 6  човека) / 90 щ.долара (от  7 – 12   човека)    (плаща се предварително)

-   посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско - 35 щ.долара (10-ти ден);

-   входни такси по време на екскурзиите на о-вите Галапагос и такса за Националния парк  – 150 щ.долара;

-  такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките -  53 щ.долара (плаща се предварително).

Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 01.11.2013 г.;

Входовете на посещаваните обекти и полета с хеликоптер се плащат на място;

Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват и заплащат предварително.

Категоризацията на хотелите в Перу, Боливия и Еквадор не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.

По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант: 15-25 щ. долара

Tags: , , , ,