Т: +359 56 840005 | М: +359 888 402020

Речен круиз Бордо, Франция

Речен круиз Бордо, Франция

BORDEAUX – PAUILLAC – BLAYE – CADILLAC – SAINT EMILION – BORDEAUX

Областта Бордо, Франция, е сред най – добрите винарски райони в света. Заедно с  неверояното разбообразие от атракции за почитателите на добрата храна и вино, Бордо е и един от културните паметници на Франция, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. 

Ден 1 BORDEAUX

Настаняване 18.00 – 19.00ч. Коктейл за добре дошли. Отпътуване от Бордо. Вечеря на борда.

Ден 2 BORDEAUX – PAUILLAC – THE MEDOC

Закуска на борда. Плаване по река Garonne, след което по река Gironde, покрай островите Cazeau и Patiras. Пристигане в Pauillac. Обяд на борда. По желание екскурзия до Médoc (необходима е предварителна резервация) – известен регион, където се култивират най – добрите червени вина в света: ивица суша между океана и устието на реката. Минавате покрай повечето от най – добрите винарски изби  в Médoc като Saint Julien, Margaux, Haut-Médoc и много други, следва ивзвестния път на замъците. Ще имате възможност да видите замъците châteaux Lafite-Rothschild, Latour и Mouton Rothschild. Вечеря на борда.

Ден 3 PAUILLAC – BLAYE – CADILLAC / LIBOURNE

Отплаване от Pauillac. Закуска на борда. Пристигане в Blaye в 9.00ч. В миналото, това е било идеалното място за наблюдение срещу нашественици. Най- известната забележителност тук е крепостта на Blaye. Възможност за екскурзия до Corniche, пътят на скалите. Живописен и тесен, пътят криволичи покрай река Dordogne преди да достигне устието на река Gironde. По време на пътуването, ще имате възможност да видите очарователни градини, стари рибарски къщи, впечатляващи жилища, „издълбани” в сърцето на скалите, какти и известните carrelets, уникалните рибарски колиби, кацнали върху дървени колове над водата. Пейзажът тук е необикновена комбинация от река, скали и лозя. Посещение на Bourg, очарователно градче, построено върху скала и заобиколено от средновековни крепостни стени. Следва посещение на цитаделата в Blaye. Величествена и внушителна, тя се издига над устието на река Gironde и предоставя впечатляваща панорама над реката. Обяд на борда. Отплаване към Cadillac. Гала вечеря на борда.

Ден 4 CADILLAC / LIBOURNE – SAINT-EMILION – BORDEAUX

Закуска на борда. Възможност за екскурзия до Saint-Emilion. Посещение на подземните паметници на средновековният град  Saint-Emilion. Следва посещение на изключителното отшелническо селище – пещерата Emilion, монахът, основал града, параклисът на Светата Тройца и катакомбите. Посещение на несъмнено най- оригиналният паметник: монолитната църква. Издълбана изцяло в скалата, това е най- голямата църква в Европа. Следва посещение на семейна винарна със собтвени лозя, където собтвениците ще Ви демонстрират стъпките в създаването на известните вина на   Saint-Emilion. Дегустация на вина. Връщане на кораба в Libourne. Обяд на борда и отплаване за Бордо. Вечеря на борда. Възможност за вечерна панорамна обиколка на Бордо. Града е част от Световното Културно Наследство на UNESCO. Голяма част от Бордо е високо ценена поради архитектурното си богатство.

Ден 5 BORDEAUX

Закуска на борда. Напускане на кораба след 09.00ч.

 

 

 

Екскурзии

 

 

Дати и Цени (на човек / двойна каюта)

14/08/2014    18/08/2014  

679                             Основна  палуба

Цената включва:

Круиз на база закуска, обяд и вечеря.

Напитки: вода, вино, бира, кафе, сервирани по време на хранене на борда, напитки на бара (с изключение на шампанско и вина от винена листа).

Настаняване в двойна каюта.

Развлекателни програми на борда.

Коктейл за добре дошли

Гала вечеря

Медицинска застраховка

Пристанищни такси
Цената не включва:

Допълнителни екскурзии

Tags: , ,