Т: +359 56 840005 | М: +359 888 402020

Сейшелски о-ви

Сейшелски о-ви

Сейшелските острови се състоят от 115 гранитни и коралови острова, разположени между 480 и 1 600 км от източоното крайбрежие на Африка. Архипелагът с площ от 455 кв.км предлага безмерна красота, спокойствие и хармония, и е известен не само с плажовете си от световна класа, но и с разнообразието на пейзажа  – от тучна зеленина до топлите води на азурния океан. Сейшелските острови са връх на потънал древен континент… пясъкът им е коралов, ослепително бял и с удивителната особеност да не се нагрява и при много високи температури… а природата – съхранена такава каквато са я видели мореплавателите преди повече от 300 години. Удивително място със собствен неподправен облик и очарование, все още пазещо тайните на заровените съкровища и суровите морски битки. Изумрудени лагуни, коралови рифове, уникална природа, райска градина от цветове и аромат на дъхави орхидеи. Тук са едни от най-красивите и чисти плажове в света с прозрачно бял пясък. Тук са уникалните палми Коко де Мер с мистериозните кокосови орехи от градината на Адам и Ева. Тук се предлага лукс, екзотика и спокойствие, събрани в едно.

Климат

Климата е субекваториален (морски). Средната годишна температура е 26-28 градуса. Най-дъждовните месеци са декември и януари, а най-сухите са юни и юли.

По-големи градове

Държавата е разположена на острови в Индийския океан. Броят на островите често бива посочван като 115, но по конституция е 155. Само 33 от островите са обитаеми.90% от населението живее на о-в Махе,а столицата е Виктория (25 хил.ж.).

Туризъм

Туризма е основен отрасъл в икономиката на Сейшелите, като 1/3 от населението е заето в него. Годишно страната се посещава от 130 хил. Туристи. Най-посещаване са островите Махе, Праслен и Ла Диг.

Най-важният остров Махе е политически и икономически център на Сейшелите, дом на около 90% от местното население. Освен, че е най-големият остров от групата на Сейшелите, Махе е без съмнение един от най-красивите в света. Всеки един от неговите 70 плажа, притежава свой собствен чар. Столицата Виктория е разположена сред красив залив в подножието на възвишението Морн Сейшелоа. Най-известният символ на града е миниатюрната часовникова кула в центъра, погрешно наричана понякога “Малкия Биг Бен”. Сред другите забележителности са двата национални музея, пазара, паметникът на Свободата, националната библиотека, ботаническата градина и разбира се креолските ресторанти.

Задължително за всеки турист е да види вторият по големина остров Пралин, за когото твърдят, че е прототип на Райската градина. Там са мистериозните палми Коко де Мер – днес символ на Сейшелските острови, тъй като това е единственото място на света, където расте този вид палма.

Остров Ла Диг е третият по големина в Сейшелския архипелаг. Намира се на разстояние 30 мин. от Пралин и 3 часа път с шхуна от остров Махе. Заобиколен от живописен коралов риф, островът е обитаван от редки представители на флората и фауната, които не се срещат другаде по света. Атракция представлява и посещението на фабрика за приготвяне на кокосово масло.

Полезна информация:

  • Население: 87 000 жители
  • Език: креолски, английски, френски
  • Официална валута:рупия (1 € = 14.95 SCR)
  • Религия: християни
  • Визи: за български граждани не сe изисква виза

Tags: