Т: +359 56 840005 | М: +359 888 402020

Френска Полинезия

Френска Полинезия

Френска Полинезия

Разположена в южната половина на Тихия океан, някъде по средата между Калифорния и Австралия се намира Френска Полинезия. Таити и останалите острови от Френска Полинезия заемат площ от около 4 млн. кв. километра, което е равно на площта на страните от Европейския съюз. Състои се от 118 острова, разположени в 5 архипелага.

Климат:

Температурите на архипелага са изключително високи и това ги прави желано място за отдих и почивка през цялата година. Топъл и влажен климат, много слънце и малко дъждове – това е Френска Полинезия.

По-големи градове

Френска Полинезия се състои от 5 островни групи – Тубуай (познати и като Австралски острови), Туамоту, Дружествени острови, Маркизки острови и Гамбе. Административен център е град Папеете на остров Таити, един от Дружествени острови.

Туризъм

Пикник на малък частен остров край Бора Бора или закуска, сервирана с кану до собствената ви вила, построена над водата, а след това излезте на разходка, където можете да храните акули, посрещнете изгрева на върха на планината Отеману, посетете единствения музей в света, посветен единствено на перлата и разбира се- изберете и отнесете със себе си перлено бижу.

Черните и сиви перли са гордостта на местните, които смятат, че Оро- полинезийският бог на плодородието и мира сe спуснал на земята, възседнал дъгата и донесъл на хората специален вид перлена стрида, която човекът нарекъл Те Уфи. Най-романтичната от легендите разказва, как луната къпе океана в светлината си и така привлича Те Уфи на повърхността на водата, за да я оплоди с небесна роса.

Полезна информация

  • Столица: Папеете (на о-в Таити) – 23 хил. Ж
  • Официален език: френски и таитянски
  • Официална валута: франк на Франция в канторите на Тихия океан – (XPF)
  • Електричество: 110/220 V
  • Визи: за български граждани не сe изисква виза.

Tags: , , , , , , , ,