Т: +359 56 840005 | М: +359 888 402020

Южна Африка и водопада Виктория

Южна Африка и водопада Виктория

1 Ден. Пристигане в Кейптаун.  Трансфер от летището до хотела (4* със закуска). Настаняване, след което е предвидена разходка из града. Кейптаун  е най-популярната туристическа област в ЮАР. Намира се в югозападния край на Африка и  може да се оцени като едно от най-красивите места на планетата. С всички свои атракции и заради чудесното си разположение, заобиколен от диви, бели пясъчни плажове, а от друга страна поставен в подножието срещу  Тейбъл Маунтин, Кейптаун  със сигурност е достоен за своята репутация като предпочитано място за почивка. Изкачване до Тейбъл Маунтин  с лифт , където ще можете да се насладите на една от най-красивите гледки в света – тази към Кейптаун. Планината е едно от седемте чудеса на природата. Издига се на 1080м над града. Гледката на носа на полуострова от върха спира дъха. Следва вечеря в местен африкански ресторант с месни музика и танци. Нощувка.

2 ДЕН Закуска. Целодневен тур на Кейптаун. Разглеждане на зашеметяващите паркове  Кейп Пойнт и нос Добра Надежда, чийто резерват дава убежище на безценни представители на флората и фауната. Срещат се маймуни и други животни. На връщане ще отпътуваме към градчето Симонтаун, където ще имаме кратка спирка на плажа Болдърс, с възможност да видите колонии от „африкански” пингвини. Следва посещение на  невероятно красивата ботаническа градина „Кистернбош”.Нощувка.

3 ДЕН. Закуска. Целодневна екскурзия до спиращите дъха винени плантации. Ще бъдете свидетели на пътя, по който минава гроздето от лозето към бутилката, следва дегустация на  вино в три винарни. Ще посетите историческите  градове Паарл,  Франшок и Стеленбош. Вечеря в ресторант Mayo. Нощувка.

4 ДЕН. След закуска, транфер до летището на Кейптаун, и заминаваме за Йоханесбург. Трансфер до Bakubung Safari Busch Lodge. Настаняване в резервата Букубунг. Ще можете да видите „голямата петорка” – петте най-големи животни на Африка: слонове, африкански бизони, носорози, леопарди, лъвове и много други диви животни и птици. Денят ще завърши с традиционно барбекю под африканското небе. Нощувка в резервата.

5 ДЕН. Закуска. Сафари в Бакубунг. Следобяд посещение на Сън Сити, най- луксозният курорт на ЮАР, разположен на края на бушменска долина в Северозападната провинция. Свободно време с възможност за разглеждане на града, известен като Лас Вегас на Южна Африка. Възможност за посещение на Долината на вълните, където имате възможност да наблюдавате изкуствени вълни на изкуствено създаден плаж (с възможност за къпане). След това, по желание, посещение на хотел „Палас”, най-скъпия хотел в Сън Сити (входа за разглеждане се плаща допълнително). Свободно време за посещение на казината. Нощувка в Бакубунг.

6 ДЕН. След закуска потегляме към Йоханесбург. Ще посетим „Люлката на човечеството”. След което ще направим обиколен тур на Йоханесбург, който ще включва посещение на Constitution Hill, панорамна гледка от 50-я етаж на Carlton Centre – „ Върхът на Африка”, Кулата Брикстън, Върховния дворец и мостът на Нелсън Мандела в Нютън. Ще спрем на площад Мари Фицджералд – може да разгледате африканското изкуство и пазара на занаятите. Ще се върнем през Ботаническата градина Emmerentia. Нощувка.

7 ДЕН. Целодневен тур до градът на Златния Риф, в който за първи път е открито злато и Диамантените мини, поставили началото на диамантената треска. Ще можете да видите къде е намерен най-големия диамант в света – „Кулинан”, спечелил световно внимание с неговите 3108 карата, едната част от който се намира на скиптъра (”Звездата на Африка”). Следва панорамна обиколка и разглеждане на забележителностите в Претория. Нощувка.

8 ДЕН След закуска трансфер до летище Йоханесбург за полета до Водопадите Виктория . Настаняване. Ще имате възможността да се наслаждавате на водопада Виктория, който се намира на пешеходно разстояние. Мястото предлага много развлекателни дейности:

-       Един от най-големите бънджи скокове в света

-       Мостът на река Замбези, който свързва Зимбабве със Замбия. Стоейки в центъра на моста, вие имате фантастична гледка към водопада

-       Друго приключение е люлеене  в гърлото на скалата

-       Полет с хеликоптер над водопада Виктория, известен като „Ангелския  полет”, 15 мин./ 2 човека – 115 щ.д; 30 мин/ 4 човека.

Следва круиз по залез слънце по река Замбези.

Нощувка.

9 ДЕН Закуска.Трансфер до летището, полет за България от Йоханесбург.

Цена: 2365 €

Цените са в евро, на човек, настанен в двойна стая на база нощувка със закуска.

Цената включва:

Самолетен билет Йоханесбург – Замбия (Водопадите Виктория) – Йоханесбург
Екскурзоводски услуги на български език:

Трансфери летище – хотел – летище

Наземен транспорт с туристически автобус за всички обиколки, описани в програмата

8 нощувки в следните хотели:

 • 3 нощувки със закуски в Портсуод хотел 4* в Кейп Таун
 • 2 нощувки със закуски и вечери; Бакубунг Сафари Лодж  4*
 • 2 нощувки със закуски в Йоханесбург ;Меркури  хотел  3*
 • 1 нощувка със закуска във Виктория Водопад  4*

Всички дейности, описани в прорамата:

 • Целодневна екскурзия в Кейптаун
 • Полудневна екскурзия в Кейптаун
 • Изкачване на Тейбъл Маунтин
 • Вечеря в местен фолклорен ресторант
 • Обяд в ресторант на 2 океана на Нос Добра Надежда
 • Вход за Нос Добра Недежда
 • Вход за Летящият Холандец и изкачване до върха
 • Пингвини на Булдерс
 • Круиз до острова  на Моржовете
 • Дегустация на вина
 • Вечеря в Ресторант Мойо на буфет с фолк танци и музика
 • Посещение на Люлката на Човечеството
 • Посещение на Златната мина селище
 • Посещение на Диамантената мина

Цената не включва:

Самолетен билет София- Кейптаун – Йоханесбург – София. Цените на самолетните билети започват от 600 € според наличните места на авиокапнаниите.

Самолетен билет Кейптаун – Йоханесбург. Цените на самолетните билети започват от 100 € според наличните места на авиокапнаниите.

Виза за ЮАР – 84 Лв.

Застраховака

Вход за музея на Люлката на човечеството 12 €

Един от най-големите мостове за бънджи скокове в света – 105 щ.д.

Вход за мостът на река Замбези, който свързва Зимбабве със Замбия.

Люлеене  в гърлото на скалата (Водопада Виктория) – 70 щ.д.

Полет с хеликоптер над водопада Виктория, известен като „Ангелския  полет”, 15 мин./ 2 човека – 115 щ.д; 30 мин/ 4 човека – 220 щ.д.

Разходи от личен характер

Tags: , , , ,