Вечните съкровища на Индия

favicon

Делхи – Шринагар – Джайпур – Агра – Делхи  

01 Ден 03 / 04 октомври

Отпътуватне от София.

Среща на летище София за полет до Делхи, столицата на Индия.

Пристигане в Делхи 06:00 – полет за Шринагар

След пристигане и визови формалности взимаме кратък вътрешен полет до Шринагар, столица на щата Джаму и Кашмир, известен още като „Рая на Земята“. След пристигане, продължаваме към луксозните къщи-лодки на езерото, и се настаняваме за престоя тук. След това ще се насладим на романтична и успокояваща разходка с лодка Шикара по езерото. Отдайте се на спокойствието и живописното плаване наоколо с обилна златиста зеленина през есента. Завършваме деня със сесия за обличане на Pheran – национални кашмирски костюми, и се забавляваме да правим снимки за спомен!

Нощувка в луксозната къща-лодка Kolu Houseboat

Хранения:                       Обяд, Вечеря

02 Ден 05 октомври Шринагар

Започваме деня си в известните Могулски градини – Mughal Gardens на Nishat Bagh и Shalimar Bagh. Тези градини са построени от Моголите в персийски архитектурен стил, с терасовидни тревни площи, каскадни фонтани и яркоцветни лехи с панорамна гледка към езерото. Продължете към храма Хазратбал, известна джамия, която е на голямо почит сред мюсюлманите тук според местните вярвания, отбийте се до местния пазар, за да наблюдавате ежедневието на местните жители и най-голямата джамия в Кашмир, Джамия Масджид. Разполага с разкошен вътрешен двор с 370 дървени стълба и предоставя  спокойна атмосфера, която се откроява на фона на суматохата на старите базари около него.

Нощувка в луксозната къща-лодка Kolu Houseboat.

Хранения:                       Закуска, обяд и Вечеря

03 Ден 06 октомври Шринатар – Гулмарг – Шринагар

Разгледайте красотата на Гулмарг, където можете да се разхождате по огромни поляни с цъфтящи ливади и да се пързаляте по високите заснежени планини. Този все още малък, но великолепен курорт е точното място за търсачите на приключения и рай за любителите на природата. Заснежените върхове и прекрасните пейзажи са осигурили зашеметяващ фон за не един от хитовете на Боливуд. Тук можете да пояздите пони – планинско конче (за своя сметка). След това се качваме на кабинковия лифт Gulmarg Gondola, до Първата лифтова станция – Kungdoor, за да се насладим на невероятна гледка към покрити със сняг долини, гори и планини – Индийската версия на швейцарските Алпи. По желание (за своя сметка)  – изкачване до Втората лифтова станция – връх Аффарват – 3980 м надморска височина, с неповторими гледки към Хималаите на всички страни.

Нощувка в къщичките Deluxe Kolu

Пътуването с лифта – гондола е в случай, че лифтът работи и метеорологични условия позволяват.

Нощувка в луксозната къща-лодка Kolu Houseboat

Хранения:                       Закуска, Обяд и Вечеря

04 Ден 07 октомври Шринагар – полет до Делхи –  Джайпур (277 км/ 5-6 часа)

Днес сутринта се насладете на една от най-успокояващите и релаксиращи закуски, след което – полет до Делхи, и след пристигане  – отпътуваме за Джайпур.

„Розовият град” Джайпур, където старият град е заобиколен от масивна стена, с великолепни порти, той е център на културата и традициите не само в Раджастан, но и в цялата Индия.  Раджастан има повече традиции и история , отколкото цялата останалата част от Индия, взети заедно, и Джайпур има най-голямата заслуга за това. Джайпур е пълен със страховити крепости, очарователни дворци и прекрасни храмове, и което е още по-впечатляващо – градът е построен и завършен само за осем години.

Настаняване и свободно време за почивка.

Нощувка в Джайпур.

Хранения:                       Закуска и Вечеря

 

05 Ден 08 октомври Джайпур 

След закуска продължете за разглеждане на Джайпур, посетете крепостта Амбър и се качете с джип. Построена през 17-ти век и отличаваща се с отличителен индуистко-мюсюлмански архитектурен стил, крепостта е ключова туристическа атракция. Следва обектът на ЮНЕСКО за световно наследство Джантар Мантар, прекрасна астрономическа обсерватория, построена в началото на 18-ти век, която все още съдържа около 20 огромни астрономически инструмента със странна форма, използвани за измерване на разстоянията и позициите на небесните обекти. След това се разходете по улиците на Джайпур и прекарайте време на базар, пазарувайки  боливудски модни артикули и аксесоари, или традиционни занаятчийски творения. След обяд посещение на храма Бирла Мандир в основата на хълма Моти Дунгари в Раджастан, известен с впечатляващата си архитектура; храмът е направен от 2000 тона чист бял мрамор

Преминаваме покрай невероятно уникалния и емблематичен Хава Махал, известен още като Двореца на ветровете. Множеството сложни решетъчни прозорци на двореца позволяват на кралските дами на Моголската империя да наблюдават ежедневния живот, без самите те да бъдат виждани. След това ще спрем за широкоъгълна гледка към Джал Махал, известен още като Водния дворец. От разстояние изглежда, че сградата се носи в центъра на езерото Ман Сагар. Ще прекараме известно време, за да се насладим на красотата на този  бивш ловен павилион на махараджите, уникално място, идеално и много привлекателно за романтици и мечтатели.

Нощувка в хотела в Джайпур

Хранения:                       Закуска и Вечеря

06  Ден 09 октомври Джайпур – Агра (240 КМ/ 4-5 ЧАСА)

След закуска отпътуваме за Агра през Фатехпур Сикри.

Тази сутрин отпътуваме към Агра, по пътя – посещение на Фатехпур Сикри, градът, построен от император Акбар през 16-ти век и изоставен след това.  Този призрачен град е много добре запазен и предствлява съвършен синтез а Мюсюлманска, Хиндуистка и Джайнистка архитектура. Изваяните колони са безмълвно свидетелство  на живота в онези времена и  на този опит да се обединят Индуисти и Мюсюлмани.

Агра: известен още като градът на Тадж Махал, е част от огромния щат Утар Прадеш. Този град се смята за безнадеждно романтичен заради великия паметник на историята на Тадж Махал, който го украсява с присъствието си.

Град Агра, стоящ на брега на река Ямуна, е известен още със своите кулинарнии деликатеси. тук има голямо разнообразие от ястия, и е рай за хората любители на  сладко.

Посещаваме един от най-красивите паметници в света, обект на световното наследство на ЮНЕСКО „Тадж Махал“ (затворен е всеки петък), построен от императора на Моголите Шах Джахан за неговата императрица Мумтаз Махал. Счита се, че строителството е отнело 22 години, като над 20 000 майстори работят денонощно.

Насладете се спокойно на посещението на величествения Тадж Махал, известен като най-разкошното от чудесата на света, и наблюдавайте непрекъснатото му преобразяване и отраженията под топлото сияние на залеза.

Нощувка в Агра.

Хранения:                       Закуска и Вечеря

Ден 07 10 октомври Агра – Делхи (225 км/ 4-5 ЧАСА)

Сутрин след закуска посещаваме великолепната крепост – Фортът на Агра, от 16 век, с неговите бойници, жилищни помещения, градини и зали за аудиенции.  Стената на това мощно укрепление от червен пясъчник е  дълга 2,5 км и обгражда имперския град на Моголите.

Крепостта е построена на брега на река Ямуна.

След разглеждането на забележителностите ще отпътуваме за Делхи. След това посещаваме кулата Кутуб Минар част проекта на ЮНЕСКО за световно наследство, извисяваща се на 73 м. с пет нива от пясъчник или мрамор. Кулата се стеснява от 15 m диаметър в основата до само 2,5 m в горната част.

Продължаваме към Червената крепост, докато сме на път към последната архитектурна екстравагантност на Шах Джахан, Джамия Масджид. Минаваме по Раджпат, най-широкият булевард в столицата, за да видим сградата на парламента, Къщата на президента и Портата на Индия (Арка на военния мемориал).

Нощувка в Делхи.

Хранения:                       Закуска и Вечеря

08 Ден -11 октомври  Делхи – отпътуване

Отпътуване Делхи – София. Пристигане в София 17:40

Рано сутринта – трансфер до летището  на Делхи за полета за София. Пристигане в София по-късно същия ден.

Хотели:

Град Deluxe хотели 4* звезди Нощувки
Шринагар Kolu Group къщи лодки 3
Джайпур Хотел The Fern Residency или подобен 2
Agra Хотел The Retreat или подобен 1
Delhi Хотел S K Premium Park или подобен 1

 

Цената включва
 • 7 нощувки с настаняване в двойна стая в хотелите, посочени по-горе, или подобни, според описанието на маршрута, за единична стая се доплаща
 • Закуска – бюфет всеки ден на всички места в хотелите
 • Останалите хранения – обяд (само в Шринагар) и вечеря – ще бъдат сервирани в хотелите / местни ресторанти.
 • Входни такси за всички посещавани обекти (еднократно) според описанието на маршрута
 • Делхи: Кутуб Минар
 • Шринагар: Моголските градини + изкачване с лифта до първата лифтова станция
 • Джайпур: Амбер форт + Градският дворец + Обсерваторията (Джантар Мантар)
 • Агра: Тадж Махал + Агра Форт + Фатехпур Сикри
 • Шринагар: Моголските градини + изкачване с лифта до първата лифтова станция
 • 01 плаване с лодка Шикара по езерото Дал в Кашмир
 • 01 изкачване с лифт до първата лифова станция в Гулмарг
 • 01 трансфер с електрически бус до близкия паркинг в Тадж Махал в Агра
 • 01 изкачване с джип/слон до Амбер форт в Джайпур (ако има възможност)
 • Обслужване от английски говорящ местен екскурзовод, съпровождащ ви по време на обиколките и екскурзиите според описанието на маршута.
 • Водач-преводач от България при група над 10 човека
 • “Добре дошли” според местните обичаи на летището при пристигане – с венци
 • Представител на местната агенция за посрещане при всяко пристигане и заминаване и трансфери
 • Две бутилки минерална вода всеки ден при обиколките и екскурзиите
 • Всички трансфери, екскурзии и обиколки ще бъдат с климатизиран транспорт. Превозното средство според броя на пакетите е, както следва:
 • 7-9 пакета: 01 мини климатизиран бус Темпо Травелър
 • 10 дo 14 пакета: 01 климатизиран автобус Тата Мини с 18 места
 • Пътни такси, такси за паркинг, гориво, и междущатски такси
 • Всички обичайно прилагани такси, вкл. Държавни такси

Туроператорът си запазва правото на промяна на общата цена на пътуването в случай на промяна в курса на USD.

 • 7 нощувки със закуска в двойна стая в посочените хотели (или подобни)
 • Транспорт с екскурзовод/ шофьор по описаната програма.
 • Обиколни екскурзии в Канди, Нувара Елия и Коломбо
 • Входни такси за:
 • Пинавала Елефант
 • Dambulla Cave Temple
 • Сигирия
 • Храма Далада Малигуа – дом на свещения зъб
 • Културно шоу в Канди
 • Национален парк Яла и джинп сафари
Цената не включва
 • Виза за Индия
 • Самолетни билети София-Делхи–София с авиокомпания ЛОТ
 • Самолетни билети Делхи – Шринагар – Делхи
 • Разходи от личен характер като товарене, пране, телефон и факс разговори, алкохолни/безалкохолни напитки, фотоапарат/видеокамера такси при посещение на обекти, медицински разходи, свръхбагаж , застраховки и др.
 • Изкачването до втората лифтова станция – Аффарват – 3950м в Гулмарг –10 US $на човек.
 • Всички хранения извън отбелязаните по-горе
 • Всички други услуги, неупоменати като включени
 • Бакшиши за екскурзовода, шофьора и помощник шофьора – около 40 Евро общо
 • Такса за пренасяне на багаж в хотелите, жп гарите и летищата.
 • Цените са валидни само за периода, който е указан по-горе.
 • Времето за настаняването и напускането на хотелите е  12 часа на обяд.
 • Тадж Махал е затворен в петъците.
 • Цените могат да бъдат променяни съобразно с промяната на разходите.
 • Разчетите включват само нещата упоменати в описанието на маршрута Ви.
 • Бакшиши за екскурзовода, шофьора и помощника му – 5 US$ на човек на ден, общо 35 US$
 • Моля, отбележете, че Правителството на Раджастан забранява изкачването със слонове в най-големите летни горещини, за да предпази животните от въздействието на високите температури. Следователно, няма гаранция , че ще яздите слон през Вашия тур. В този случай имаме друг вариант за изкачване до Амбер форт, Джайпур  – с джип.
 • Моля, отбележете, имената но хотелите, упоменати по-горе само показва, че нашите цени са базирани на използуването на тези хотели. Това не бива да се тълкува, че във всички случаи се потвърждава настаняването в тези хотели, докато не получите потвърждение от нас за резервацията Ви. В случай, че някой от упоменатите хотели не е наличен по време на запитване за резервация, ние ще направим алтернативно настаняване в подобен или по-добър хотел, и ще Ви уведомим за разликата в цените увеличение/намаление.
 • В случай на колебание на валутните курсове или изменение на държавните такси, или цените на горивата, си запазваме правото да променяме цената на тура.
 • Входни такси за обекти, неупоменати в програмата
 • Лични разходи и напитки по време на хранене
 • Услуги, които не са описани в програмата
Необходими документи

Международен паспорт с  мин. валидност 6 месеца преди датата на пътуването.

Цена на човек в двойна стая 1870 лв.

Цените са валидни за посочените дати и При минимален брой от 7 души.

 

Полети:

Самолетни билети Делхи – Шринагар, двупосочни, пътуване с икономична класа (Budget Airlines) От 170-230 USD

Самолетни билети София -Делхи, двупосочни, пътуване с икономична класа (LOT) 585 USD към 25 май 2022

Цените на самолетните билети не са фиксирани и зависят от периода на издаване.

favicon

Това са само част от хотелите, които препоръчваме.

Ще се радваме да Ви предложим още невероятни хотели в любимата ни дестинация!

Свържете се нас за повече информация и резервации
favicon

Това са само част от хотелите, които препоръчваме.

Ще се радваме да Ви предложим още невероятни хотели в любимата ни дестинация!

Свържете се нас за повече информация и резервации
Още екскурзии в тази дестинация