Scroll Top

Речен круиз Андалусия

favicon

Андалусия, най- южната област в Испания, се отличава със специфичната си култура, архитектура, съхранила духа на маврите  и кулинарни традиции. Андалусия е родината на фламенкото и коридата.

01 Ден Севиля

Посрещане на борда на кораба от 5.00 ч. Представяне на екипажа и коктейл за Добре дошли.

Ден 2 Севиля – Кордова- Севиля

Закуска на борда. Отпътуване за екскурзия до Кордова, града на халифатите (около два часа път). Обиколка с екскурзовод на града. Ще посетите Джамията – Катедрала, същинска гора от колони 856 на брой, покрити с яспис, гранит и скъпоценен мрамор; Juderia, преди еврейски квартал с неговите бели улици, украсени с цветя и типичните къщи с известните си „patios”. Обяд с “tapas” специалитети в местен ресторант. време. Отпътуване обратно за Севиля.

Ден 3 Севиля – Кадис

Закуска на борда. Пешеходна обиколка на Севиля. Изкуството и очарованието са оставили своите отпечатъци в Севиля, „градът на светлината”. Връщане на борда в 1.00pm. и отплаване, Обяд на борда.  Докато плавате по великата река на арабите, ще се насладите на неповторимата природа. Плаване покрай Donana park, защитен от UNESCO природен резерват и Sanlucar de Barrameda. Пристигане в Кадис вечерта. Вечеря на борда. За да бъде вечерта Ви перфектна, ще бъдете придружени за вечерна обиколка на Кадис. Построен на скала и заобиколен от всички страни от море, този крепостен град е свързан със сушата единствено чрез тясна пясъчна ивица.

Ден 4 Кадис – Пуерто Санта Мария

Екскурзия до Херес, столица на виното и прекрасните андалуски коне, градът, в който се заражда на фламенкото. Ще се насладите на представяне на конете с които е известна страната. Следобяд можете да се присъедините към пешеходна обиколка на Кадис. Панорамната обиколка ще Ви даде възможност да видите Alcazar и катедралата.

Връщане на борда. Отплаване за Пуерто Санта Мария.  Тематична Испанска вечеря.

Ден 5  Пуерто Санта Мария  – Исла Минима

Посещение на известна винарска изба, където ще опознаете тайните на уникалните вина “Manzanilla”. След което отплаваме за Исла Минима. Ще посетите истинска Андалуска хасиенда, разположена на брега на р. Гуадалкивир. След което конна демонстрация ще Ви отведе в сърцето една съвсем различна традиция. Връщане на борда и отплаване за Севиля.

Ден 6 Севиля – Гранада – Севиля

След закуска на борда, отпътуване за екскурзия до Гранада (около 3 ч.). Обиколка с екскурзовод на града. Заобиколен от впечатляващата планинска Sierra Nevada, Гранада, известен с неповторимата си атмосфера, е построен на три хълма: Albaicin, Sacromonte и Alhambra. Този величествен и зелен град дължи славата си също така на наследсвото от Маврите. Най- вече Alhambra. Ще разгледате Alhambra, дворец от „хиляда и една нощ”, Generalife, кралската лятна резиденция. Следоед връщане в Севиля. Вечеря на борда.

Ден 7 Севиля

Тази сутрин е включена екскурзия: посещение на Францискански манастир в стил Готически- мавърски, построен меьду 14-и и 15-и век. Христофор Колумб е отседнал тук докато е подготвял пътуването си към Новият Свят.Фрески на Даниел Веласкес от 1930 г. Представят сагата на мореплавателя и историческата му роля.

Продължаваме към Wharf of the Caravels пткъдето великият откривател е отплавал на 03 Август 1492.

Връщане в Севиля. Свободен следобед.

Гала вечеря на борда.

08 Ден Севиля

Закуска на борда. Освобождаване на каютите в 9.00 ч.

Цената включва

Вашият круиз включва всички хранения на борда с напитки (освен от специалната листа),  двойна или единична каюта, екскурзии, описани в програмата,  коктейл за Добре дошли, Гала вечеря, Фламенко вечер,.

  • Всички хранения (с включени напитки) на борда

Екскурзии, включени в цената:

  • Севиля
  • Кадис
  • Гранада
  • Кордова
  • Посещение на ранчо за бикове в Jerez
  • Конно шоу в Sanlucar de Barrameda
Цената не включва
  • Напитки, сервирани на бара.
  • Напитки към хранения по време на екскурзиите.
Необходими документи

Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

18/07/2024

01/08/2024

Цени от 1.199 € / човек.

Свържете се с нас за информация относно други дати на заминаване и цени за групи.

favicon

Това са само част от хотелите, които препоръчваме.

Ще се радваме да Ви предложим още невероятни хотели в любимата ни дестинация!

Свържете се нас за повече информация и резервации
favicon

Това са само част от хотелите, които препоръчваме.

Ще се радваме да Ви предложим още невероятни хотели в любимата ни дестинация!

Свържете се нас за повече информация и резервации
Още екскурзии в тази дестинация
bg_BGBulgarian