Бразилия и Аржентина

favicon

Рио де Жанейро – водопадите Игуасу – Буенос Айрес

Екскурзията може да бъде организирана индивидуално за различни от посочените дати. 

01 Ден

Полет София – Мадрид – Буенос Айрес.

02 Ден

Пристигане в Буенос Айрес в 09.15 ч. местно време. Трансфер до хотела и настаняване. След обяд от 14.00 ч. – панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото, „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо, площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

03 Ден

Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание – екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка в Буенос Айрес.

04 Ден

Този ден Ви се предлагат по желание: 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включен обяд и туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 8.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч.- пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на свободата (Независимостта), Сградата на Парламента. В 13.00 ч. – обяд (напитките не са включени). В 14.30 ч.- обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал на Монтевидео, Крайбрежния булевард с хубавите плажове. Имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 17.00 ч.- посещение на търговския център “Пунта Каретас”. В 18.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – заминаване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. или

04 Ден

2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) – бившата португалска да Сакраменто Colonia е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония.  Той е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония дел Сакраменто произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.

05 Ден

Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание – екскурзия с кораб по река Тигре до мястото, наречено “Тигре и Делта”. Пътува се с автобус до гр. Тигре, откъдето се прави разходка с корабче по р. Тигре и делтата на р. Парана. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи. Корабчето минава през екзотични заливи и пампа, като дава възможност за евентуална среща с представителите на местната фауна. В ранния следобед се връщаме в хотела. Възможност за разходка в централната част на града с пешеходната улица „Флорида”, където ще имате възможност да се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното танго шоу “Сеньор Танго”. Нощувка в Буенос Айрес.

06 Ден

Закуска. Този ден имате свободно време, като с екскурзовода ще имате възможност да се разходите в елегантния квартал Реколета или Палермо или в стария, чаровен квартал Ла Бока. В 17.00 ч. – трансфер до летището и в 13.30 ч. – полет Буенос Айрес – Игуасу. Кацане в Игуасу в 17.10 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Игуасу.

Ден 07

Закуска. Този преди обяд Ви се предлага, по желание – екскурзия до Парагвай с корабче и посещение на индианско селище или свободно време. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Възможност за участие в макуку сафари – разходка с моторница под водопадите (по желание).  Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу (по желание). Нощувка в Игуасу.

08 Ден

Закуска. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. След обяд – разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Възможност за участие в макуку сафари – разходка с моторница под водопадите (по желание). Вечерта, по желание – посещение на шоу програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай и Аржентина (с включена вечеря). Нощувка в Игуасу.

09 Ден

Закуска. В 08.00 ч. – трансфер до летището и в 09.30 ч. – полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 11.25 ч. Трансфер до хотела и настаняване. След обяд с метро или автобус (градски транспорт) се посещава Ботаническата градина (като входа се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Продължаваме към квартала Сан Кристово, където се намира Кралския Дворец. Вечерта – възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, посещение и разглеждане на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.

Ден 10

Закуска. Туристическа обиколка “един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език – забележителностите в центъра на града Сградата на „Театро мунисипал” (”Teatro Municipal”), Сградата на Кметството, Сградата на „Банко ду Бразил” (”Banco du Brasil”) и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос – символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. След обяд – посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да посетите Музея към стадиона, да влезете в съблекалните и вътре в стадиона. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен града. Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното шоу „Платаформа”, където ще се насладите на ритмите и пищните костюми на самбата, ще се пренесете във времето на Карнавала в Рио. Нощувка в Рио де Жанейро.

Ден 11

Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание – еднодневна екскурзия до Петрополис, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. Свободно време с възможност за посещение на световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. Нощувка в Рио де Жанейро.

Ден 12

Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер – връщане в Рио де Жанейро. Вечерта – разходка по най-известния плаж в света Копакабана. Нощувка в Рио де Жанейро.

Ден 13

Закуска Свободно време с възможност за плаж на Копакабана. В 15.00 ч. – трансфер до летището за полет Рио де Жанейро – Салвадор – Мадрид.

Ден 14

Пристигане в Мадрид в 11.30 ч. Настаняване в хотел в близост до летище Barajas. Свободно време с възможност да разгледате  Мадрид.  Нощувка.

Ден 15

В 08.00 трансфер  до летище. 10.45 ч. – полет Мадрид – София. Пристигане на летище София в 15.10 ч.

Цената включва
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 4 нощувки със закуски в Буенос Айрес в хотел 3* / 4*;
 • 3 нощувки със закуски в Игуасу в хотел 4*;
 • 4 нощувки със закуски в Рио де Жанейро в хотел 3* / 4*;
 • 1 нощувка в Мадрид в хотел на летище Barajas;
 • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес;
 • туристическа обиколка „един ден в Рио”;
 • изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора;
 • качване с лифт до хълма „Захарната Глава”;
 • посещение на Колониалния център на Рио;
 • посещение на Ботаническата градина в Рио (входа и билетите за градския транспорт се плащат допълнително);
 • посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн”;
 • посещение на водопадите Игуасу от бразилска (7-ми ден) и от аржентинска страна (8-ми ден) – входа за Националния парк с водопадите Игуасу се заплаща допълнително;
 • 1 обяд в ресторант в квартала Копакабана (с типичните ястия за Бразилия) – 10-ти ден;
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА и местен екскурзовод (с превод на  български език);
Цената не включва
 • летищни такси за всички международни полети – 495 евро (към 07.09.2013 г.);
 • медицинска и туристическа застраховка: с покритие 10 000 евро (25 000 евро) – 30 лв (30 лв), за лица от 65 г. до 80 г.- 60 лв (60 лв);
 • билети градски транспорт в Рио: – за метро (9-ти и 10-ти ден) – около 5-6 щ.долара; за автобус (9-ти и 10-ти ден) – около 12 щ.долара;
 • вход за стадиона Маракана – около 8 щ. долара (10-ти ден);
 • вход за Ботаническата градина – около 3 щ.долара (9-ти ден);
 • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) – 115 щ.долара (3-ти ден);
 • екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 255 щ.долара (с включен обяд, обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) – 4-ти ден;
 • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) – 170 щ.долара (4-ти ден);
 • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” –  45 щ. долара (5-ти ден);
 • танго шоу “Сеньор Танго” в Буенос Айрес – 95 щ.долара (без вечеря) и 145 щ.долара (с вечеря)
 • макуку сафари –  от бразилска страна – 105 щ.долара;
 • полет с хеликоптер над водопадите Игуасу – 120 щ.долара (за 1 турист) – 7-ми ден;
 • вход за Националния парк с водопадите Игуасу – от бразилска страна  – 24 щ.долара; от аржентинска страна – 25 щ.долара;
 • шоу програма в Игуасу (с вечеря) – 75 щ.долара (8-ми ден);
 • вход за Птичия парк в Игуасу – 15 щ.долара;
 • екскурзия до Парагвай – (с лодка по р.Парана и посещение на индианско селище – 75 щ.долара – без обяд 90 щ.долара – с обяд) – 7-ми ден;
 • полет с хеликоптер над Рио – 120 щ.долара (плаща се на място)
 • самба шоу „Платаформа”в нощен  клуб в Рио – 115 щ.долара (без вечеря), 130 щ.долара (с вечеря) – 10-ти ден;
 • екскурзия до Петрополис – 70 щ. долара (11-ти ден);
 • екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров (с включен обяд) – 90 щ.долара (12-ти ден);
 • билети за метро в Лондон и входовете на евентуално посещавани музеи
Необходими документи

Международен паспорт с  мин. валидност 6 месеца преди датата на пътуването.

Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

*Забележки:

1. Цените на допълнителните екскурзии са към 27.12.2012 г.;

2. Входовете на посещаваните обекти и полетите с хеликоптер се плащат на място;

3. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на Киара Травел

4. За екскурзията до Монтевидео местата са ограничени и се заявяват предварително при записване

5. Цената 1895 евро е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 430 евро.

6. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 190 евро;

За допълнителна информация и резервации: sales@kiaratravel.com

favicon

Това са само част от хотелите, които препоръчваме.

Ще се радваме да Ви предложим още невероятни хотели в любимата ни дестинация!

Свържете се нас за повече информация и резервации
favicon

Това са само част от хотелите, които препоръчваме.

Ще се радваме да Ви предложим още невероятни хотели в любимата ни дестинация!

Свържете се нас за повече информация и резервации
Още екскурзии в тази дестинация