Scroll Top

Мексико Империята на Маите

favicon

Мексико Сити, Теотихуакан, каньонът Сумидеро, Сан Кристобал де лас Касас, Индианските селища Chamula и  Zinacantan , Водопадите Agua Azul, Паленке, Кампече, Уксмал, Мерида, Чичен Итца, Канкун / Ривера Мая

8 дни / 7 нощувки:      От Мексико Сити до Канкун / Ривиера Мая

Дати:                           Всеки месец от януари 2024 до март 2025 

01 Ден Мексико Сити

 Пристигане в Мексико Сити, 25-милионната столица, смесица от култури и раси. Посрещане на летище и трансфер до хотела.

Нощувка в Hotel Hampton Inn & Suites by Hilton (4*) или подобен.

02 Ден Мексико Сити и Teotihuacan

След закуска разглеждане на величествения Мексико Сити, построен върху руините на Tenochtitlan, столицата на Ацтеките. Първо ще посетите Zocalo (главния площад), един от от най- големите площади в света. Следва посещение булевард Пасео де ла Реформа, построен по време на управлението на Император Максимилиян, за да свърже главният площад със замъкът Chapultepec.

Следва посещение на един от най- впечатляващите градове на античния свят и свещен град за Ацтеките: Teotihuacan (на 50 км от Мексико Сити).

Ще разгледате храмовете, дворците, пирамидите, включително дворцовия комплекс  Quetzalpapalot, Храмът на Костенурките, Пирамидата на Луната и огромната Пирамида на Слънцето, една от най- големите в света.

В късния следобяд отпътуване обратно към хотела.

03 Ден Мексико Сити – Туксла Гитуерес – Сан Кристобал де лас Касас

Ранна закуска и трансфер до летище за полет до Туксла Гутиерес, Чиапас (полетът не е включен в посочената цена на пътуването).

При пристигане ще имате трансфер до кея в  Chiapa de Corzo за разглеждане с лодка на Каньонът Сумидеро, един от най- впечатлявашите природни резервати

Образуван преди 36 милиона години със скални стени от над 1,000 метра.

В края на обиколката ще посетите Chiapa de Corzo, първото селище, основано от испанците с известният мудехарски фонтан “La Pila”.

Отпътуване за Сан Кристобал де лас Касас.

Нощувка в Hotel Diego de Mazariegos (4*) или подобен.

04 Ден San Juan Chamula и  Zinacantan

След закуска пешеходна обиколка на колониалния център на Сан Кристобал де лас Касас. Ще посетите катедралата с пищен интериор и позлатен олтар. Продължавате към впечатляващата Доминиканска църква от 16-и век Templo de Santo Domingo. Продължаване 10 км в посока Chiapas към индианските селища на San Juan Chamula и Zinacantan.

Индианското племе Tzotzils произхожда от древните Маи и са съхранили техните уникални традиции, обичаи и вярвания. Ще посетите красивата бяла църква San Juan Chamula. Отпътуване за съседното селище Zinacantan със своята красива църква и пазар за традиционни местни и ръчно изработени стоки.

Свободен следобед за посещение на колониалният център на San Cristobal de las Casas.

05 Ден Сан Кристобал де лас Касас – Агуа Асул – Паленке

Ранно заминаване за Паленке. По пътя ще се насладите на впечатляващия пейзаж на над 500 тюркоазени водопада, заобиколени от джунглата.

Приситигане в Паленке.

Нощувка в Hotel Mision Palenque (4*) или подобен.

06 Ден Паленке – Кампече

След закуска следва посещение на археологическата местност Паленке, част от Световното Културно Наследство. Заобиколен от джунглата, Паленке е бил един от основните и най- важни центрове на „Светът на Маите” между 600 г. – 800 г.

Паленке се състои от около 500 сгради, разположени на 15 кв.км. и разкопките продължават. Ще разгледате прекрасните руини сред които  Пирамидата на Йероглифите, където е намерен саркофагът на Крал Пакал и неговата нагробна плоча с впечатляваща декорация. Ще разгледате Храмът на Слънцето и Дворецът.

Продължавате към красивият крепостен град Кампече.

Нощувка в Hotel Castelmar (4*) или подобен.

07 Ден Кампече – Уксмал – Мерида

Закуска. Отпътуване за  Церемониалния център Уксмал, част от Световното Културно Наследство. Достигнал своя разцвет 8-10ти век и център на пост-класиката в империята на Маите. Известен най-вече като церемониален център на Маите и с изключителната украса на храмовете и индианските дворци.  Градът е пример за архитектурата на културата Пуук, с характерния кръг в центъра, Пирамидата на Магьосника, Храма на Вожда с 365 маски, Бога на дъжда, площада на жреците,  Храма на костенурката.

Отпътуване за Мерида, „белият град”.

Нощувка в Hotel Caribe (3 *) или подобен.

08 Ден Мерида – Chichen Itza – Канкун / Ривиера Мая

Денят започва с посещение на Чичен Итца, най- значимият и впечатляващ обект на маите в Мексико. Обявен за Световно Културно наследство на UNESCO и едно от Новите 7 Чудеса на Света. Културният апогей на класическия период в цивилизацията на Маите, Чичен-Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. В този град ще получите подробни архео – астрономически знания. Ще посетите пирамидата, позната като „Замъкът” или храмът на Kukulcan, най- голямата арена за игри в Мезоамерика, храмът със скелетите, храмът на Ягуара и Обсерваторивята.

Отпътуване за Канкун или Ривиера Мая (по Ваш избор).

Възможност за удължаване на програмата с почивка в Ривиера Мая или Канкун.

Цената включва

Споделен транспорт

7 нощувки със закуска в посочените хотели или подобни

Местни екскурзоводи на английски и испански език

Входни такси за посещаваните археологически забележителности по програма.

Пътуване с лодка в Каньонът Сумидеро

Транспорт до избрана локация в Канкун или Ривиера Мая.

Цената не включва
  • Международни полетиОбяди, вечери и напитки (ние можем да съдействане за издаването на билетите)Вътрешни полетиMexico City – Tuxtla Gutierrez (ние можем да съдействане за издаването на билетите, полетът трябва пристигне около 13.00ч.)

    Лични разходи

    Всичко неошисано като „включено в цената“

    Екскурзии, посещения, хотели или други услуги, неупоменати в програмата

Необходими документи

Международен паспорт с  мин. валидност 6 месеца преди датата на пътуването.

Цена от 1 890 € /на човек, настанен в двойна стая

Цената е валидна за минимум 2-ма пътуващи.

За над 4-ма пътуващи, моля свържете се с нас за допълнителна информация и специални цени.

favicon

Това са само част от хотелите, които препоръчваме.

Ще се радваме да Ви предложим още невероятни хотели в любимата ни дестинация!

Свържете се нас за повече информация и резервации
favicon

Това са само част от хотелите, които препоръчваме.

Ще се радваме да Ви предложим още невероятни хотели в любимата ни дестинация!

Свържете се нас за повече информация и резервации
Още екскурзии в тази дестинация

Related Posts

bg_BGBulgarian