Scroll Top

Шри Ланка

favicon

Мистичнини паметници на древни цивилизации се издигат сред тропически рай, обградени от девствените плажове на Индийския океан, морски костенурки снасят яйцата си в дюните, хиляди прелетни птици обитават пясъчните лагуни, горите и джунглата, ята пеликани се разхождат по живописните езера, над 250 вида огромни пеперуди са намерили дом в най-старите дъждовни гори на планетата, леопарди и стада диви слоновe се разхождат из джунглата, сухите тропически гори, блатата и сочните пасища, а любопитните маймуни са неизменна част от пейзажа. Великолепна природа, уникален бит и величествени паметници на историята! 

01 Ден

Пристигане в Шри Ланка

Посрещане на летището в Коломбо.

Трансфер с наш представител до хотел Cinnamon Lodge, Habarana.

Вечеря.

02 Ден

Anuradhapuraya

Закукска. Отпътуване за първата столица на Шри Ланка Anuradhapuraya, която е под егидата на UNESCO за Световко Културно наследство.

Anuradhapuraya е била столица от 5-и век пр.Хр. до 9-и век. Градът е бил център на Будистката цивилизация на острова и без съмнение най- големият град в древна Шри Ланка. След разглеждане на града, се връщане обратни в хотел Cinnamon Lodge, Habarana.

Вечеря.

03 Ден

Скалната Крепост Сигирия

Закуска. Денят започва с изкачване на Скалната Крепост Сигирия. Това е крепостен комплекс, част от Световното Културно Наследство на UNESCO. Несъмнено най- цененият исторически паметник в Шри Ланка и една от най- посещаваните туристически забележителности. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка. Най-внушителната особеност на скалата била издяланата в нея фигура на седнал лъв, между лапите, челюстта и гърлото на когото минавала стълба, която водела към двореца. Според надписите, които има на стената, тази стълба представлявала гигантска фигура, която величествено се извисявала срещу гранитната скала, обагрена в ярки цветове и будеща неминуема възхита. Сред основните забележителности на крепостта са стенните писания и рисунки, както и Огледалната стена.

Check – out от хотел Cinnamon Lodge и отпътуване за следващата дестинация Канди, последното кралство на Шри Ланка. Настаняване в хотел Cinnamon Citadel. Имате възможност да участвате в уникално кулинарно преживяване.

Вечеря.

04 Ден

Канди и храмът на Зъба на Буда

Закуска и check – out. Следва посещение на Канди. Последно управляван от крал Шри Викрама Раджасинг, преди да мине под Британско управление през 1815 г., Канди  е част от Световното Културно Наследство на UNESCO и последната столица на кралете на Шри Ланка. Името му е свързано с великолепие, разкош и много легенди. Градът е изпълнен с будистки храмове и манастири, които пазят легендите, традициите и фолклора живи. Смята се, че малкият остров в средата на езерото Канди е бил свързан с двореца чрез подводен тунел и кралските жени често го използвали да се разхладят през нощта. Посещение на храма Далада Малигуа – дом на свещения зъб на Буда, съхраняващ една от най-почитаните Будистки реликви.

Продължавате към източната част на острова. Настаняване в хотел Cinnamon Wild Yala, разположен на входа на Национален Парк Яла.

05 Ден

Национален Парк Яла  

Ранно сутрешно сафари в Национален Парк Яла.

Национален парк Яла се намира в южната част на Шри Ланка. Това е вторият по големина парк в страната и най-посещаваният заради срещите с дивите едри бозайници – леопарди, петнисти сърни, чакали, биволи, блатни крокодили, цейлонски макаци и др. Паркът Яла е най-известен със своите слонове и пауни.

След сафарито освобождаване на хотела и отпътуване за следващата дестинация на южното крайбрежие.

Настаняване в Cinnamon Bey, Beruwala.

Вечеря.

06 – 07 Ден Beruwala

Свободни дни за почивка.

Възможност за допълнителна екскурзия до Гале: красив колониален град на южното крайбрежие на Шри Ланка. Калдъръмени улици, колонади, църкви – Гале е задължителна спирка на всеки търсещ автентичното турист. Фортът на Гале е обект на световното културно наследство UNESCO и е най-голямата оцеляла колониална крепост в Азия. От това древно морско пристанище тръгвали товари слонова кост, пауни, канела и други ценности. Основан е през 1502 г., когато една малка флотилия от португалски кораби, по пътя им към Малдивите, попада на острова заради буря. През 1640 г. португалците предават управлението на града на холандците, които построяват настоящия форт в 1663 г.  заедно с крепостна стена от твърд гранит, и три бастиона, известни като “Слънце”, “Луна” и “Звезда”.

Ден 08 Отпътуване 

Закуска. Трансфер хотел – летище.

Цената включва

7 нощувки в посочените хотели

Закуски и вечери в посочените хотели

Транспорт с частен шофьор екскурзовод (на английски език) по посочения маршрут

Входни такси за Anuradhapuraya, Sigiriya, Temple of the Tooth Relic, Sri Lankan culinary experience & Yala National Park

Джип сафари в Национален парк Яла

 

Цената не включва
  • Входни такси за обекти, неупоменати в програмата
  • Лични разходи и напитки по време на хранене
  • Услуги, които не са описани в програмата
Необходими документи

Международен паспорт с  мин. валидност 6 месеца преди датата на пътуването.

Цена на човек от 1 850 €

Цената може да варира в зависимост от избрания период на пътуване и избраните хотели.

 
favicon

Това са само част от хотелите, които препоръчваме.

Ще се радваме да Ви предложим още невероятни хотели в любимата ни дестинация!

Свържете се нас за повече информация и резервации
favicon

Това са само част от хотелите, които препоръчваме.

Ще се радваме да Ви предложим още невероятни хотели в любимата ни дестинация!

Свържете се нас за повече информация и резервации
Още екскурзии в тази дестинация
bg_BGBulgarian